Oslonøkkelen

Oslonøkkelen er en digital nøkkel som gir deg utvidet og enklere tilgang til flere av byens lokaler og tjenester via en app på din mobiltelefon. Konseptet vokser stadig og det blir hele tiden lagt til nye lokaler som kan åpnes med Oslonøkkelen.

Min rolle

Bildet viser hvordan Oslonøkkelen ser ut. I dag ser man et kart der det er plottet inn steder som kan åpnes ved hjelp av appen.
Slik ser Oslonøkkelen ut sommeren 2019.

Jeg var involvert i arbeidet med Oslonøkkelen da det gikk fra MVP-stadiet til en app ikledd den nye Oslo-profilen. MVP-stadiet hadde appen i App Store og Google Play som var laget svært raskt for å teste idéen med en minigjenbruksstasjon på Sørenga.

Mitt bidrag var hovedsakelig brukertesting, der vi blant annet gikk ut med en kiste med lås som igjen var koblet til nettet (IoT), og sjekket om folk på gata var i stand til å finne kista i appen og åpne den. Kista skulle da representere et av byens lokaler.

Senere ble det onboarding av en større testgruppe i forbindelse med Lindeberglokalet. De fikk appen installert og skulle så prøve løsningen i en periode.